Selskabsomdannelse af personligt ejet virksomhed, IVS, ApS eller A/S

Kategori: selskabsomdannelser

Har du en personligt ejet virksomhed, der skal omdannes til et kapitalselskab eller et kapitalselskab, der skal omdannes til et andet? Din Lokale Revisor ApS formidler kontakten til den helt rette ekspert i dit lokalområde.

Driver du en personligt ejet virksomhed, og ønsker du at omdanne den til en kapitalvirksomhed, kan det gøres gennem såkaldt skattefri virksomhedsomdannelse. Det kræver dog en del planlægning, ligesom det kun kan gøres i den første halvdel af kalenderåret, og du kan med fordel alliere dig med en revisor, der kender reglerne som sin egen bukselomme.

Har du et iværksætterselskab, kan det ikke omdannes ved selskabslovens bestemmelser, men skal i stedet omregistreres. Har du derimod et anpartsselskab, der skal omdannes til et aktieselskab, kræver det “blot” en lang række dokumenter samt en erklæring fra din revisor.

Lyder det kompliceret? Hos Din Lokale Revisor ApS hjælper vi dig med at finde den helt rette revisor i dit lokalområde; en specialist på selskabsområdet der kan hjælpe dig videre.

Selskabsomddanelse – fra IVS til ApS

Ejer du et iværksætterselskab, og ønsker du at omdanne det til et anpartsselskab, skal du og eventuelle andre ejere klarlægge, hvordan minimumskapitalen bliver tilvejebragt. Når kapitalindskuddet er klar, skal der afholdes en generalforsamling, hvor flertallet beslutter, at IVS’et skal omregistreres til et ApS.

I forbindelse med omregistreringen skal vedtægterne muligvis ændres, ligesom revisoren skal udarbejde en vurderingsberetning, der validerer, at selskabskapitalen er til stede.

Revisorerklæring – fra ApS til A/S

Ønsker du at omdanne et ApS til et A/S kan det gøres ved selskabslovens bestemmelser, og det kræver både en generalforsamling og en vedtægtsændring, ligesom minimumskravet for selskabskapitalen skal være til stede.

Kravet til indskudskapital i et A/S er 400.000 kr., og ændringen sker ved en såkaldt kapitalforhøjelse, der kræver en vurderingsberetning fra revisoren. Her vurderer revisoren aktiver og passiver, og vurderingsberetningen skal fremlægges alle kapitalejere på en generalforsamling, før omdannelsen kan blive endelig.

Få hjælp fra en lokal revisor

Skal du omdanne eller omregistrere din virksomhed, er det næsten umuligt at gøre det uden en dygtig revisor ved din side. Ved at udfylde denne formular, sikrer vi, at du modtager de bedste tilbud fra vores lokale samarbejdspartnere inden for 24 timer. Det er naturligvis gratis og uforpligtende at indhente priser, ligesom du til hver en tid kan bede om et gratis formøde hos den valgte revisor, inden du indgår et samarbejde.

Din Lokale Revisor ApS er en sammenslutning af professionelle revisorer og bogholdere fra hele landet, og vores primære mål er at give dig kvalificeret og målrettet hjælp til en pris, der er tilpasset dine behov. Du betaler hverken for mere eller mindre, end du får, og vi garanterer dig en skarp og konkurrencedygtig pris fra en revisor i dit lokalområde.

Prisen kan vi ikke fastlægge på forhånd, da vi ikke har standardpriser på vores arbejde. Vores samarbejdspartnere udarbejder altid et individuelt tilbud tilpasset den hjælp, du har brug for, og du skal ikke tøve med at kontakte os. Stor eller lille virksomhed; alle er velkommen hos Din Lokale Revisor ApS.

  • Få et uforpligtende tilbud!