Selskabsstiftelse – Få hjælp fra en revisor med mange års erfaring

Kategori: selskabsstiftelse

Stiftelse af et selskab – hvad enten det er et ApS eller et A/S – følger som udgangspunkt den samme procedure, men indskudskapitalen varierer alt efter selskabsform. Vil du undgå fejl og have 100% styr på alle aspekter af stiftelsen, kan du med fordel rådføre dig med en revisor.

Når du skal stifte et selskab i dagens Danmark, foregår det digitalt, og der er en række ting, du skal have styr på, inden du kaster dig ud i projektet. Du skal blandt andet have de juridiske dokumenter klar:

– Stiftelsesdokument

– Selskabets vedtægter

– Eventuel ejerbog

– En ejeraftale ved flere ejere

Derudover skal du have en underskift fra en advokat eller en revisor, der godkender, at indskudskapitalen er til rådighed. Alternativt bankens digitale signatur som underskrift.

Selskabsstiftelse – revisorens opgave

I praksis er det revisoren, der sørger for, at de juridiske dokumenter er udfyldt korrekt, ligesom vedkommende kan hjælpe dig og andre ejere af virksomheden med at beslutte, hvilken beskatningsform der er den mest fordelagtige. Vælger du rigtigt i første omgang, sparer du ikke bare en masse tid og besvær – du slipper også for at betale mere i skat end højest nødvendigt.

Hos Din Lokale Revisor ApS hjælper vi dig med at finde den helt rigtige revisor til lige præcis din virksomhed. Udfylder du formularen her, vender vi tilbage inden for 24 timer med et skarpt tilbud fra en revisor i dit lokalområde. Det er gratis og uforpligtende at indhente priser, og det samme gør sig gældende, hvis du ønsker et indledende møde med revisoren, inden du takker ja til et samarbejde.

Indskudskapital – hvor meget?

Ved selskabsstiftelse skal der indskydes kapital i virksomheden og beløbets størrelse afhænger af, hvilken form for virksomhed du ønsker at stifte.

Skal du stifte et anpartsselskab – et ApS – skal du som minimum indskyde 50.000 kr. i virksomheden (2019). Det behøver ikke at være rede kontanter, det kan også være værdier i andre varianter. Vælger du sidstnævnte løsning eller en kombination, skal du bruge en vurderingsberetning fra en revisor.

Stifter du et aktieselskab – et A/S – er det krav om en selskabskapital på minimum 400.000 kr. (2019). Der er en række komplicerede regler på området, der gør, at du kan starte med at skyde 25% af kapitalen ind i virksomheden, såkaldt delvist indskud, men du hæfter stadig for 400.000 kr.

Vil du vide mere om selskabsstiftelse, indskudskapital og fordelagtige skatteforhold, skal du ikke tøve med at kontakte Din Lokale Revisor ApS allerede i dag. Vores netværk er stort, og vi har eksperter på alle poster i hele landet, så vi kan også finde én, der matcher dig og din virksomhed.

Hvad koster en revisor?

Hos Din Lokale Revisor ApS arbejder vi ikke med standardpriser af den årsag, at det ganske enkelt er umuligt at spå om arbejdsbyrden for den enkelte virksomhed. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og det afspejler sig i prisen, der ikke nødvendigvis er den billigste på markedet. Til gengæld kan vi garantere dig professionel og kompetent rådgivning, og vi lover dig et veludført stykke arbejde, der giver dig fuld tryghed i opstarten af din virksomhed.

  • Få et uforpligtende tilbud!